Dette brødet er så utrolig godt, jeg pleier å steke det, og så fryse det i små porsjonspakker som jeg tar opp hver dag. Brødet inneholder hverken hvetemel eller gjær, og vil derfor bidra til å holde blodsukkeret stabilt, noe som igjen vil holde et eventuelt søtsug unna. Det har også et høyt innhold av fiber, som er viktig for å holde magen i gang.
Du trenger:
• 6 egg fra glade høner
• 1 dl vann
• 120 g av følgende ingredienser:
- valnøtter
- mandler (eller hasselnøtter)
- solsikkekjerner
- gresskarfrø
- linfrø
- sesamfrø
Jeg pleier i tillegg å hive i en klype maldonsalt, men det er ikke nødvendig.
Blande sammen alle ingrediensene i en bolle med slikkepott (mikser vil bare knuse nøttene, og lage skum i eggene som vil legge seg som en hvit hinne på skorpen!).
Stekes i brødformer på nederste rille, 160 grader i 50-60 minutter.
Perfekt til frokost eller en enkel lunsj! Her er min favoritt: steinalderbrød med kremost, kalkunskinke og paprika.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar